Effortless Success

Den traditionelle succes handler om at gøre. Effortless success handler om at være til. På den gode måde. Jeg har igennem mine artikler de senere måneder, skrevet og skrevet, om lige det jeg har haft lyst til. Det, der falder mit hjerte nært og om det der rører noget inde i mig. Jeg synes egentlig at den process, er et godt eksempel på hvordan ‘effortless success’ fungerer. Det handler ikke om at skrive et eller andet for at tiltrække folk. Det handler ikke om at studerer, hvordan jeg laver de bedste overskrifter eller hvordan jeg bruger facebook ikoner i mine tekster, for at fange din opmærksomhed. Nej, jeg har bare skrevet. 

Det har været med til at definere mit virke og de ting jeg står for. Jeg har ikke skulle tænke. Det er bare sket og jeg har været til. Skridt for skridt. 


Det er det Effortless Success handler om. Jeg gør det for min egen skyld, min egen glæde og min egen udvikling. Biproduktet er at jeg kan få lov til at inspirere en masse mennesker samtidig. Og det gør mig endnu mere glad. 

Jeg skal ikke gøre noget for det – andet end det der gør mig glad. 

Jeg kunne godt have sat mig ned og lavet en strategi omkring hvad mine artikler skulle handle om, for at tiltrække mest mulig opmærksomhed.

At tilpasse mig, for min egen vindings skyld, er dog ikke noget jeg lyst til. Jeg orker det egentlig ikke. For så resonerer det ikke med mig. Hvis det ikke resonerer med mig, gør det ikke mig glad. And then – what’s the point?

“Don’t ask yourself what the world needs. Ask yourself what makes you come alive and then go do that. Because what the world needs is people who have come alive.” – Howard Thurman

Hvis det føles forkert – så dropper jeg det. For så var det alligevel ikke meningen. Og det er her de fleste går galt. For de fortsætter – men så bygger de på det forkerte fundament. Det er uholdbart. 

“If the ladder is not leaning against the right wall, every step we take just gets us to the wrong place faster.” — Stephen Covey

Jeg skriver alle de her artikler for min egen skyld. Der er en kæmpe proces i dem personligt for mig. Jeg lærer noget nyt om mig selv, den måde jeg arbejder på og de budskaber jeg gerne vil give til verden. 

Personligt mener jeg at livet handler om processen. Livet handler om at udvikle sig. At udfolde sig. At skrælle lagene af løget, for at komme ind til kernen. Jeg kunne sagtens have taget og kopieret en andens forretningsstrategi mht. egen vindings skyld. Men er det jeg inderst inde ønsker? Når det så lykkes, hvad så? Så kan jeg bibeholde den tilværelse. Men så er det jo ligesom et helt normalt job. Hvor jeg skal gøre noget bestemt, for at kunne opretholde min tilværelse. 

Det er jo forfærdeligt. Så sælger jeg mig selv på det forkerte grundlag. Hele grunden til at jeg er blevet selvstændig, handler jo om at jeg kan få lov til at udfolde mig selv. Og at jeg kan få lov til at blive mere af den jeg er, inderst inde. Jeg har aldrig oplevet en større proces end det at have egen virksomhed. Det er min læremester, jeg lærer noget nyt om mig selv hver dag. Og det er det det handler om for mig. Udviklingen, udfoldelsen og nysgerrigheden. Jeg er på en rejse der aldrig stopper. Det kan ikke gå galt – for jeg kan ikke lade være. 

Det er bygget på nogle helt grundlæggende værdier inde i mig. Der er kun to udfald i alting jeg gør:

“I either win or i learn” – Nelson Mandela. 

‘Effortless Success’ (vi kan også kalde det Effortless Living, eller Ubesværet fremdrift) handler om at bygge livet op, på nogle helt grundlæggende værdier, som er i overensstemmelse med det inde i dig. Det er bæredygtigt og holdbart. 

Det er lidt ligesom snakken omkring bæredygtighed i vore tid. Vi har udledt en masse C02 i atmosfæren, og det har fået os fremad – men jorden kan kun holde til det midlertidigt. Det er ligesom dig der prøver at tilstræbe din egen succes, ved at gøre ting du ikke holder af. Det kan være at det virker smart, men skridt i den retning vil blot få dig op på den forkerte top. Din krop vil komme med modreaktioner i form af dårligt humør, stress og en generelt bare en uholdbar tilværelse.

Lidt ligesom vores jord som begynder at svare igen med et mere stædigt klima, når vi ikke behandler den ordentligt.

Det fantastiske ved Effortless Living er jo, at det er bæredygtigt. Det er i overensstemmelse med det inde i dig. Noget universelt. Du kan blive ved, til du ikke længere er her. Det er en energi som aldrig brænder ud. Det er det rigtige fundament.

Du skal nok nå at få alt det du ønsker, hvis du tør at være tro mod det inde i dig. Din største udfordring bliver at du kan formå at forblive dig. For der kommer fristelser. Men igen det forkerte fundament vil ikke føles rigtigt og derfor sikkert bare brase sammen igen.

Så kunsten er at blive på det rigtige spor. 

Effortless Success, handler om at bygge tilværelsen op, ud fra dine dybe og grundlæggende værdier. Stille og roligt. En opadgående spiral. Med tålmodighed. Effortless Success handler ikke om at komme hurtigt til toppen. Men det handler om at du allerede er der. At du lever det liv du ønsker allerede nu. At du nyder, udvikler og elsker. Og at du ikke skal nogen steder hen. Du behøver det i hvert fald ikke. Men at din glæde derimod og din inspiration og nysgerrighed, nok skal drive værket. Nok skal drive handlingen. Skridt for skridt. 

For du vil ikke kunne lade være. 

Hvis det er bygget på det rigtige fundament. 

God Weekend.
– Simon Woetmann

Læs om min coaching her