Giv dig selv god tid.

Giv dig selv god tid.

– Hvad hvis livet ikke handler om alle ting du gør, men graden af kvalitet du gør dem med?

For et par uger siden var jeg afsted med nogle gode kammerater på tur. Vi havde lejet et luksus shelter ude skoven lidt ude for Hillerød.

Jeg skulle lave kaffe og jeg vidste ikke helt hvordan jeg skulle bære mig ad. Der var en brændeovn i boligen og ovenpå den var der en kogeplade. Så det var der jeg valgte at stille kedlen, så jeg kunne koge noget vand. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jeg sagde til gutterne at der nok ville gå en halv times tid. Det samme sagde jeg igen efter en halv times tid. Og igen, og igen. Ja, der gik nok et par timer før kaffen var klar. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dagen efter begav vi os, også ud i at benytte hyttens brændekomfur. Det gik noget hurtigere.

Grunden til at jeg skriver dette, er fordi jeg kan huske at jeg sagde til drengene, at kaffen smager bedre når man har arbejdet for den. Og det er så sandt. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Hjemme hvor jeg bor har vi de der nespresso maskiner, som laver god kaffe på ingen tid. Men selvom kaffen smager via den er skide god, så smager den altså ikke lige så godt, som den jeg har brugt tid og energi på at brygge. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Der er en kæmpe dyd i at gøre mindre i dagligdagen og så med større kvalitet. Med mere tid, mere bevidsthed og med mere energi. For farer vi rundt fra det ene til det andet, sætter vi ikke pris på de små øjeblikke. Det hele bliver så lavvandet. Det horisontale liv handler hele tiden om at komme videre, hvor det vertikale liv handler om at øge tilstedeværelsen lige nu og her. At nyde øjeblikket uden at fylde for meget på.

Så min invitation til dig den næste uge, er at give dig god tid til tingene. Bloker 2 timer af til at lave mad, 2 timer af til at læse en bog, bloker en aften af til selvkærlighed og selvomsorg, et varmt bad, stearinlys, et bål i haven, solnedgangen, skrive refleksioner ned, kig på dine minder, tænk over dit liv – whatever du kan fordybe dig i og forkæle dig med.

Færre ting.

Mere tid.

Med højere kvalitet.

Fortsat god weekend
– Simon Woetmann