Hvordan finder man meningen med livet?


Jo mere jeg har coachet, jo mere er det gået op for mig at mit speciale i min coaching ligger i at hjælpe folk med at finde frem deres formål i livet og hjælpe dem med at bringe det ud.

Jeg mener at meningen driver værket. Hvis vi laver noget der giver mening og hvis vi laver noget vi kan mærke – vil vi også helt naturligt blive drevet i mod det. Det er som om at når vi er forbundet til vores mening, udløses der er en endeløs energi indefra. 

En energi der driver os… En energi jeg mener er essentiel for os mennesker at få fat i. En energi der giver os muligheden for at kunne udrette store ting. En energi der gør at vi virkelig føler at vi lever og at vi bliver fyldt op som mennesker. Denne energi kommer når vi er i kontakt med vores essens, formål og retning. Og der er her vi begynder at skille os ud. Det er her vi som individer begynder at være unikke. Det er her at vores naturlige talenter vil komme frem – og det er her vi virkelig vil kunne ‘shine’ og bidrage til verden.

‘Men hvordan finder man meningen med livet?’

Det spørgsmål fik jeg forleden da jeg coachede en Oxford studerende. 

Jeg svarede “i roen”. Du finder meningen med dit liv i roen. Jeg sagde til ham at hvis jeg satte ham oppe i bjergene i en uge for sig selv – ville han også komme i kontakt med hvad der er vigtigt for ham lige nu, hvad hans næste skridt er og hvilket liv han virkelig længes efter.

Meningen med livet finder du i roen. Roen er det sted, hvor du kommer i kontakt med dig selv. Det er der du kan mærke dig selv og der du ikke bliver påvirket af alt det støj der er omkring dig. Alt det støj der forvirrer dig og gør at du aldrig finder din sande essens. 

Mange beskriver deres liv som et hamsterhjul. Et hjul der bare bliver ved med at dreje og dreje, uden at det aldrig rigtig stopper.

Og så er det klart man har svært ved at finde meningen med ens liv, når hjulet bare endeløst kører i ring. 

Meningen finder du udenfor hamsterhjulet. Når du tør at træde væk fra hverdagens trummerum og give dig selv lov til at mærke efter. Det kunne være en dag i skoven alene. Det kunne være en weekendtur i en svensk skovhytte eller måske et silent-retreat sydpå – hvem ved? Der er mange muligheder…

Det kunne også blot være 1 times meditation en morgen, hvor du har planlagt ro og nærvær for dig selv. 

Det vigtigste er at du får skabt tid nok og ro nok til at dit sind kan få lov til at skabe klarhed. En klarhed du normalt ikke oplever, fordi du farer rundt fra det ene til det andet, uden at stoppe op. 

Roen er der hvor du finder meningen med livet. Meningen med dit liv. 

Når det så er sagt, finder du ikke meningen med livet ved blot at opleve roen én gang. 

Nej… Roen gør dig blot i stand til at kunne mærke hvad dit næste rigtige skridt er. Det der er sandt for dig nu og her. 

Men roen og refleksionen skal samarbejde med handlingen. For nok kan vi tænke os til noget og forestille os noget, men det er først ved at prøve at opleve det og prøve det af, at vi virkelig finder ud af om det er noget for os eller ej.

Jeg ser meningen med livet som en kerne. En kerne inde i dig, som du skal finde. Måden du finder den på, er ved at stoppe op og mærke efter inde i dig. Mærke efter… Hvad har du lyst til? Hvad har du brug for? Hvad er du inspireret imod? Hvad synes du virkelig kunne være spændende? 

Igennem denne refleksion vil du blive klar over hvad dit næste skridt er. Og med den fornyede bevidsthed, skal du nu gå ud i verden og prøve det af. Ud og mærke efter. Og så er det igen tilbage roen, for at mærke hvad det næste rigtige skridt er for dig. 

Og sådan er det hele tiden en proces som tager dig dybere og dybere mod din kerne. Mod din mening, dit formål og din essens. 

Nøglen ligger i roen. 

Og vi har alle brug for at stoppe op engang imellem og lige reflektere over vores liv. Træde ud af møllen og hamsterhjulet, for lige at give os selv et åndehul. Et åndehul hvor vi kan komme i kontakt med os selv og et åndehul hvor vi kan få lov til at mærke os selv. Uden alle mulige forstyrrelser.

Som Blaise Pascal så fint sagde det:

“All of humanity’s problems stem from a man’s inability to sit quietly in a room alone.”

Alt det bedste og god weekend. 

Simon Woetmann

Læs mere om min coaching her