Interview, Bering & Søgaard – Hvordan Bliver Man Succesfuld?

”Hvis du bare gør dette simple trick, vil det løse alle dine problemer”. Det passer ikke, men til gengæld har jeg interviewet to jyder, der lever af at gøre folks drømme til virkelighed.

Som mit første interview på denne blog mødtes jeg med Jeppe Søgaard, som er en helt fantastisk person, jeg finder utrolig inspirerende. Jeppe er sammen med Kasper Bering stifter af Bering & Søgaard, som er et dansk coaching firma. De er selv blevet uddannet af Bob Proctor, som er en af verdens førende coaches. Han har coachet det hvide hus, sportsstjerner og utallige succesfulde forretningsfolk. Bering & Søgaard, holder foredrag flere gange ugentligt rundt omkring i hele landet – med det mål at få danskernes drømme gjort til virkelighed. Jeg mødtes med dem, da de skulle holde et foredrag på Aalborg Universitet i København.

 

Kan du starte med definere helt præcis hvad det er i går og laver? Som jeg har forstået det, er det at hjælpe folk med at få succes i livet, er det rigtigt forstået?

Det er præcist, ja – i hvilket område af deres liv som de måtte ønske. Vi hjælper dem mange gange med at sætte mål og så opnå dem. Det nemme er at sætte mål, men udfordringen ligger i at realisere dem. Vi starter med at få folk til at få afklaring på deres mål, og hvad det er, de vil. Derefter hjælper vi dem så i den proces, som omhandler det der skal til for at komme derhen – igennem personlig-udvikling. Vi hjælper dem med coaching, men ikke bare coaching, hvor du får gode råd, men hvor du lærer dig selv bedre at kende. De resultater, jeg skaber i mit liv, er mine resultater. Hvis jeg gerne vil forbedre mine resultater, er jeg også nødt til at vide noget om mig selv – og mange gange så ved vi ikke så meget om os selv.

Hvad er baggrundshistorien for at i har valgt at træde ind den her branche? Hvor startede det hele henne?

Kasper og jeg læste en masse bøger ved siden af vores studie på Aalborg Universitet, som handlede om alt det uden om økonomi og som gjorde, at nogen lykkedes og andre ikke gjorde – f.eks. Ledelse, Succes og selvbiografier.

Efter studiet var jeg taget til Amsterdam, hvor jeg havde fået, hvad jeg troede var drømmejobbet. Det var hos Siemens, som jo er en respekteret virksomhed, og så var det også det mest oplagte for mig efter mit studie. Jeg arbejdede meget, og jeg kunne allerede der se, hvordan jeg i mange år i fremtiden skulle kæmpe mig op ad karrierestigen. Et års tid efter ringede Kasper, som selv havde lavet coaching på egen hånd, og spurgte om jeg havde lyst til at blive partner. Jeg var meget stolt af min stilling i Siemens. Men jeg havde også en drøm om at blive selvstændig, og jeg havde altid udskudt den, fordi jeg ‘bare lige’ skulle have lidt mere erfaring eller tænkt at jeg først kunne gøre det; når timingen er der, når jeg har penge nok og når jeg har erfaringen. Jeg indså, at mange gange er det altså det inden i, der stopper os fra at gå efter vores drømme og ikke det udenfor os selv. Så sagde jeg mit job op, og vi startede officielt sammen i februar 2016. Vi boede efterfølgende i et helt år på 16m2 kontor – Kasper på feltmadrassen fra militæret og jeg på sovesofaen fra teenageårene.

 

Hvordan kom Bob Proctor ind i billedet?

Kasper startede på en uddannelse under Bob Proctor efter universitet – det var også der han ringede til mig i Amsterdam. Så rejste jeg også til USA.

I starten troede vi, at bare fordi vi havde bob Proctor, så ville alle komme til os. Men det gik ikke helt sådan. Det var sgu ikke så mange, der kendte ham. Så valgte vi i stedet Bering & Søgaard. Det er dansk og det er nemt at forholde sig til. Det er Kasper og jeg der står på scenen.

Mødte i nogen udfordringer i forhold til den amerikanske mentalitet?

Ja, det gjorde vi meget i starten – men det var lige så meget en afspejling af, at vi selv var lidt for usikre. Der var folk der spurgte i starten “er det her Scientoligy??” Vi stod og prædikerede om succes, men samtidig udstrålede vi en usikkerhed.

Nu bruger vi kun en lille smule på at fremhæve Bob Proctor – fordi altså, her står vi to unge fyre i jakkesæt, nogen ville måske tænke “hva fa’en, er de bare ude på at scorer kassen, bare fordi de lige har fået en fiks ide?”

Men formålet er – han har hjulpet en masse med hans tilgang – og hvis ikke din egen tilgang giver dig det du ønsker, så skal du måske prøve en andens. Det har hjulpet Kasper og jeg meget. Men det betyder ikke, at der er andre tilgange, der ikke også virker. Jeg syntes virkelig Bob Proctor har fanget noget vigtigt omkring, hvordan sindet fungere, og hvorfor vi gør, som vi gør.

Vi kommer som Bering & Søgaard og er uddannet under ham. Han danner ligesom grundlaget for vores coaching. For folk der så kender ham i forvejen, jamen så skaber det jo en stor validitet overfor os.

 

Hvad er succes for jer?

Definitionen på succes er, at du progressivt bevæger dig hen imod det, du gerne vil. Så du ved, hvor du er, du ved, hvad der er vigtigt for dig – altså hvilke værdifulde mål du har. Du er en succes i det øjeblik at du begynder at bevæge dig i den retning. Nogen ville måske tænke “Hvad er dog det for en elendig definition, det må da være, når den røde Ferrari holder ude i indkørslen?” Men det ville være ret trist, hvis folk først var en succes, når de først nåede deres mål – og alt, der lå før det, var fiasko. Vi skal gøre det, vi brænder for, og ikke koncentrerer os om; om vi er bedre end alle andre, hvor mange penge vi tjener, eller hvordan vi fremstår udadtil. Det er det, der i sidste ende gør os glade.

Hvilken slags udfordringer støder i oftest på hos jeres klienter?

De er to ting. Den ene ting er typisk, det der sker i det ydre. Folk er påvirket af, hvad andre tænker. De er påvirket af, at nu synes de ikke at økonomien er god, de har en familie, de har et hus de skal forsørge, de er stadig i gang med uddannelse, så den skal lige færdiggøres. Så de lader på den måde, de ydre ting have en indflydelse på dem.

Den anden ting sker i det indre. Det er frygten for at fejle. Vil det lykkes? Man har måske også fået fortalt, at du ikke er god nok, eller at du aldrig ville lykkes, eller hvorfor skulle lige præcis du kunne det, når så mange andre har forsøgt? Det her er den indre kritiker, der hele tiden taler. Det er oftest frygten og uvisheden, der holder os tilbage.

 

Kan du nævne et par ting, som man aktivt kan gøre for at få succes?

  1. Tag en kuglepen, tag et stykke papir og skriv ned hvordan du gerne vil leve – og så begynd at leve på den måde. Det er super simpelt. Find ud af hvad du godt kunne tænke dig og så tag nogen små skridt imod den retning. Lad være med at gøre det mere komplekst. Du behøves ikke at tage det helt store spring til at starte med, men begynd at lev på den måde – så er du allerede en succes.

  2. Tag et stykke papir igen, skriv ned hvordan du godt kunne tænke dig at leve og så forestil dig, at du allerede lever på den måde. Lad os f.eks. sige, at jeg ikke er god nok til at kommunikere, så er det noget, der holder mig tilbage. Så skriv det modsatte ned: ”jeg dygtig til at kommunikere. Jeg gør det klart og tydeligt. Jeg er selvsikker, jeg har en stor tro på mig selv og jeg når mine mål. Læs det hver morgen og aften – fordi vi mennesker bliver, hvad vi tænker. Så hvis du hele tiden tænker på det, du gerne vil, jamen så vil du også begynde at handle på det. Mange gange tager vi de ideer, der kunne hjælpe os, men så afviser vi dem – hvorfor så ikke lige prøve dem af først?

Du er meget passioneret omkring dit arbejde, og jeg kunne forestille mig, at du arbejder meget. Hvordan sørger du for at holde balance i hverdagen og ikke blive overvældet af dit arbejde? 

Mine forældre ville sige, at jeg ikke har nogen balance. De mener, at jeg kunne bruge mere tid med familien. Men det med balance har jeg måske lagt lidt på hylden. At lave det jeg brænder for er mit liv. For mig er det her balance. Det er vigtigt for mig.

Hvis vi tager stress, er det ikke noget, der er skabt udefra. Nogle gange siger folk, at det var min chef, der stressede mig, eller det var det hårde arbejde. Der er folk der arbejder 80-90 timer uden at være stressede, og så er der nogen, der kan blive det ved at sende to jobansøgninger om ugen. Stress er noget, der sker inde i os. Vær hvor du er. Når du f.eks. laver en opgave, så vær der, og når du så er færdig med den, så kan du tænke på den næste.

Mange gange er det tvivlen der skaber det – ”skal jeg gøre det, det, eller det?” Det eneste der skal til, er at du træffer en beslutning. Hvis du ikke gør det, kommer der tvivl og forvirring. Hvis du går i for lang tid med det, skaber det frygt på et ubevist plan – og det kan kun manifestere sig gennem kroppen, såsom stress og depression og i sidste ende angst. I det øjeblik du træffer en beslutning, jamen så vil du kunne slappe af igen. Det er ressourcekrævende og giver bekymringer, hvis vi hele tiden skal overveje en masse ting. “Fuck det jeg køber sgu den spegepølse” – så er det ude af verden. Men det kræver også mange gange, at du ved hvad du gerne vil, og hvis du ikke ved det, jamen så vil du hele tiden være i tvivl.

Bering & Søgaard’s coaching er bygget op omkring bogen ”Think and Grow Rich”. Bogen er fra 1937, og er verdens mest solgte Non-Fiction bog med over 70.000.000 eksemplarer solgt. Jeg har også selv læst den, og kan varmt anbefale den.

Nu ved jeg i er helt vilde med bogen ”Think and Grow Rich”, som danner grundlag for jeres coaching – hvis du skulle nævne en anden bog, hvilken bog har så har haft størst indflydelse på dig? Og hvorfor?

  1.  “As a man Tinketh” eller på dansk “som man tænker”, skrevet af James Allen i 1903. Den er kun 30-40 sider lang. Bogen forklarer, hvordan vores sind er ligesom en have, så hvis ikke du bevidst holder ukrudtet væk og planter gode ting, vil ukrudtet overtage haven til sidst. Så du er nødt til at holde orden i din mentale have og vedligeholde den. Det gav mig et godt billede, og det er dejligt simpelt.

  2. “You2“, handler om hvordan vi kan bryde vanemæssig tænkning og logik. Mange folk vil sige til dig “argh, det der er ulogisk, eller det giver ingen mening”, men nogle gange er det sund fornuft og logik, der stopper os. Nogle ville måske sige, ”hvordan skal jeg kunne gøre det jeg gør? Jeg er jo ung og uerfaren, det er ulogisk at jeg skal kunne lykkes.” Men alligevel så lykkes jeg. Jeg bryder altså op med logikken. Jorden var flad på et tidspunkt, og det var logisk, fordi dem på den anden side ville jo falde ned, men så fandt man ud af, at det andet var tilfældet. Det var det samme med flyveren. Det var der ikke nogen, der troede på. Så logikken styrer os, og hvis du vil opleve andre resultater, så er du også nødt til at gøre noget andet, end det du har gjort tidligere. Vi har hørt det her før, men meget sjældent så gør vi det faktisk – der går 1 uge, 1 måned, 1 år og vi gør stadig de samme ting. Vi glemmer at implementere det, fordi underbevidstheden og vanerne styrer os.

… og det er netop essensen af, hvad Bering & Søgaard hjælper folk med at lave om på. Hvis du synes Interviewet med Bering & Søgaard var interessant, ved jeg, at de kan findes på følgende sider: Facebook: Bering & Søgaard – Tænk dig til resultater, Instagram: @Beringsoegaard eller på deres hjemmeside: www.beringsoegaard.dk.

– Simon Woetmann

____________________

Ønsker du at udvikle dig, udfolde dig selv i større grad og skabe det liv du går og drømme om?

Så kan du booke en uforpligtende coaching samtale her.