Jeg drømmer om…

Som jeg sidder og skriver dette har jeg lige set et afsnit af TV2 programmet ‘Tilbage til 9.A’. Et program hvor Hans Pilgaard dykker tilbage til minderne for at lære af og om sin fortid, sig selv og sine klassekammerater. Hans har planlagt 2 spørgsmål.

Hvad drømte du om dengang? Og opnåede du det du drømte om?

Det er jo nogle spændende spørgsmål der sætter visionen i fokus.

Jeg har altid drømt enormt meget. Dengang jeg selv gik i 9.A, drømte jeg om at være bilsælger… Eller det var i hvert fald, hvad der endte med at stå i min blå bog.

Har jeg opnået det? Nej… Kommer jeg til at opnå det? Nej…

Der er løbet meget vand igennem åen siden og nye værdier og visioner er poppet op. 

Så hvad drømmer jeg egentlig om? 

Ja, det er grænseoverskridende at skrive om… fordi drømme kan hurtigt blive slået ned af realismen. Men det er fandme vigtigt at turde at stå ved og derfor har jeg nu tænkt mig at dele mine.

Drømme er noget vi alle skal give plads til og drømme er ikke noget vi skal tage fra hinanden.

‘Mine drømme’

Jeg drømmer om… Hvilken dejlig ting at skrive om… Jeg drømmer lige fra hjertet… Om det liv jeg ønsker at have, leve og elske… Jeg drømmer stort… Jeg drømmer smukt… Jeg drømmer modigt… Jeg drømmer uden begrænsninger… Jeg drømmer i muligheder… Drømme uden hoved… Drømme… Man ikke må dømme…

Men drømme, som jeg nu vil rømme…

Til jer…

Jeg drømmer om at være coach (eller kald det vejleder,vidensformidler eller guide), foredragsholder og forfatter. 

Jeg drømmer om arbejdsdage der ikke indebærer mere end 4 timers arbejde, medmindre jeg har lyst til andet. 

Jeg drømmer om et stærkt 6 cifret beløb om måneden. Jeg drømmer om en helt igennem overdådig slæde. Jeg drømmer om naturen og jeg drømmer om vandet. Jeg drømmer om en fantastisk smuk, feminin og hjertelig kone som jeg ønsker børn med. 


En kone som er dybt passioneret omkring et eller andet. En kone som er nysgerrig. Vi skal være nysgerrige sammen. Vi skal rejse jorden rundt sammen og afprøve alle mulige skøre projekter og eventyr. Vi skal tage os den frihed at bare køre ud i det blå og overnatte ude i det blå. Være frie, spontane og nysgerrige. Vi skal tage den frihed at bo i udlandet nogle måneder ad gangen. Hvor vi nu ønsker. Fordi vi begge er fleksible og fordi vi begge har lyst. Vi skal have et fællesprojekt, en fælles virksomhed, hvor vi kan samle og udleve vores fælles værdier.

Jeg drømmer om at hjælpe folk med at finde deres sande essens i livet, deres formål, deres mening og guide dem i at udleve deres dybeste kald her i livet. Jeg drømmer om at udstråle dybe livserfaringer i min kommunikation. Jeg drømmer om at være efterspurgt, eftertragtet og anerkendt.

Jeg drømmer omgås med en masse andre succesfulde og ekstremt ambitiøse mennesker. Mennesker der alle arbejder for at gøre en forskel i den verden vi lever i. Jeg drømmer om at omgås de mest inspirerende mennesker og personligheder i det danske land. Simpelthen fordi jeg er draget af store tanker, projekter, initiativer og ideer. Det er det jeg selv lever og brænder for. 

Jeg drømmer om at eje en herregård, en unik villa eller et mindre slot med den smukkeste have. 

Måske ligesom Claude Monet… Hvem ved?

Den smukke have skal strække sig over en lang græsplæne med en masse skygge kroge hvor man kan søge afkøling. Der skal være en eller flere små huse/pavilloner/orangerier hvor man kan søge fred, ro og inspiration.

Der skal være en smuk sø, som giver afkøling til dem der går omkring den. Der skal være en smuk bro over søen. En smuk bro over til en lille ø. En lille ø som kan bruges vin- og grillaftener, en varm sommeraften. For alle dem omkring mig og alle dem jeg elsker. 

Haven skal være ligesom Claude Monet malede den. En have fuld af inspiration, blomster og hyggelige kroge. 

Der skal også dyrkes bæredygtige afgrøder og specialiteter ifb. med herregården. Måske en lille vinproduktion – hvem ved?

Mit slot og land omkring skal være et lille paradis for mig selv og folk med fælles værdier. 

Slottet skal være en del af mit virke.

Det skal være et sted som samler interessante og nysgerrige sjæle. Der skal være kontorlokaler, yogalokaler, meditationslokaler, foredragssal m.v. 

Et sted hvor man kan opbygge fællesskab med andre ligesindede og et sted hvor man kan sparre og udveksle ideer med hinanden. Et sted hvor vi kan rykke hinanden og få skabt grobund for at en masse gode projekter kan komme frem i lyset.

Det skal være et sted, hvor man kan komme og søge natur, afkobling, afslapning, inspiration, fællesskab, bæredygtighed, personlig udvikling og velvære. 

Jeg forestiller mig at jeg ikke kommer til at forlade området så tit, fordi alt hvad jeg har brug for, har jeg omkring mig. Venner, familie, kollegaer m.v.

Så Forrest Gump forleden og moderens ejendom ligger her helt fantastisk. Stor villa i den mest fantastiske natur.

‘En dag på herregården’

Jeg vågner op i min Himmelseng med min smukke kone ved min side. Soveværelset har store vinduer ud til en balkon hvor jeg kan se ud over haven. Jeg bruger mine morgener på en gåtur med hundene, en omgang dejlig og let morgenmad og en skøn kop kaffe ved verandaen. 

Mens det stadig er morgen vil jeg sætte mig ind på mit bibliotek/kontor hvor jeg vil sidde og skrive mine tanker og refleksioner ned. Her vil jeg skabe, kreere og udfolde. Det er her jeg vil skrive alle mine bøger og det er her jeg reflektere over livets kerne. 

Jeg vil efterfølgende have møde med mit team og opkald med mine klienter. Når kl. bliver omkring 13. Vil jeg holde 2 timers pause, spise en pragtfuld frokost og se på hundene løbe omkring. Resten af dagen vil jeg bruge som jeg lyster.. En tur i haven, møder, jord under fingrene, nye projekter – hvad ved jeg.

Når vi nærmer os aften, vil jeg gå ud og give min kone et stort kys, lave et dejligt måltid mad og drikke et glas rødvin.

Sikke en dag… Sikke et liv… 

Til slut vil jeg gå taknemmelig i seng…

‘Jeg drømmer om mange ting’

Ja… jeg drømmer om mange ting, jeg drømmer om et liv, hvor alt er muligt og hvor alting kan lade sige gøre. Jeg drømmer om et liv som matcher mine inderste værdier fuldkomment. Jeg er draget af ro, refleksion, skønhed, smukhed, æstetik, overflod, rigdom, nærvær og eventyr. 

For mig har jeg ingen ide om hvordan jeg kommer derhen, men det er også lige meget. For jo mere jeg drømmer. Jo mere jeg snakker om det, jo stærkere bliver drivkraften og jo større er chancen for at jeg opnår det.

Sofia Manning plejer altid at sige:  “Du behøver ikke at tro på at det vil lykkes, du skal bare tro på at næste skridt nok skal lykkes.”

Det er også sådan jeg har det lidt med drømmene. Når vi går i mod dem, er det nærmest en tyk tåge vi står overfor. Vi kan ikke se igennem den, vi kender ikke vejen, vi har aldrig været der og vi ved ikke hvad der er i vente. 

Det eneste vi kan gøre er blot at kigge ned på vores fødder og tage det næste skridt. Det næste skridt, ind i den uvisse tåge. Vejen vi ikke kender. For vi har aldrig gået den før. Vejen bygger på tillid og tiltro – at du nok skal nå igennem tågen, hvis blot du bliver ved. Bliver ved med at fortsætte. 

En rejse i tågen

Det kan være at du går den forkerte vej, men så snart du er blevet bevidst om det, ændrer du blot retning. Tag et skridt, stop op og mærk efter. Tag et skridt, stop op og mærk efter. Indtil du finder den rigtige vej. 

Jeg kommer til at tænke på citatet fra Søren Kierkegaard: “Livet forstås baglæns, men leves forlæns”.

Det er lidt det samme her. Vi kan ikke se igennem den tåge vi står overfor. Men kigger vi os selv over skulderen, er vejen vi allerede har passeret, klar og tydelig. 

Desværre ser jeg mange mennesker som ikke har den tiltro og tillid til at vejen nok skal findes, trods den ellers tykke tåge. Deres fokus ligger på alt det der kan gå galt, frem for alt det vi kan lære, opleve, forstå og opnå. 

Som Henry Ford så fint sagde det: “Whether you think you can or you can’t , either way you are right” 

Så altså enten om du tror du kan eller du ikke kan – vil du få ret. For du vil bruge al din mentale energi på at bekræfte din egen påstand. 

Det er selvfølgelig helt op til folk selv, om de tør at gå efter (og tro på) deres inderste drømme. Der kan også være fordele i det sikre valg. 

Men hvad er det egentlig vores liv handler om? Er det blot at overleve? At bare at kunne klare til dagen og vejen? 

Spørger du mig er livet noget der skal leves, mærkes, forstås og opleves. 

Det gode liv er et liv, hvor vi følger vores hjertes ønsker og uanset hvor tåget der end måtte være, så stadig tør at gå ind i det. Skridt for skridt.

Ligesom Klods-Hans der havde sat sig for at vinde prinsessen. Han holdte sig i hvert fald ikke tilbage.

Jeg oplever at mange mennesker holder sig tilbage, fordi de er bange for at miste det de allerede har skabt. Og til det vil jeg sige, at selvfølgelig mister du det du allerede har skabt – på det forkerte grundlag. 

Det kan gøre ondt. Men ting bygget på det forkerte grundlag, er også ting som heller ikke gør dig glad. Ting bygget på det rigtige grundlag, er jo ting som gør dig glad. Ting som du naturligt vil blive draget mod, uden at skulle gøre en indsats. Dem vil du ikke miste, fordi du helt naturligt værdsætter dem. Helt ind til sjælen.

Hvis du følger dit hjerte, har du ikke noget at tabe – ikke noget at tabe af sand værdi. 

Som Nelson Mandela så fint sagde det: “I never lose. I either win or i learn”. 

Hvert skridt fører dig tættere på det liv du ønsker at opnå. Enten lykkedes det, ellers lærer du af det.

Og husk på…

Som Tony Robbins så fint sagde det: “Life doesn’t happen to you, it happens for you”. 

Livets sker ikke mod dig, men for dig.

Livet er ikke en masse forhindringer du skal kæmpe imod. Nej livet sker for dig og hjælper dig med at finde din sande essens. Alle de udfordringer du vil møde, vil blotte rykke dig endnu tættere på det liv du ønsker. Livet sker for dig og prøver at vise dig vejen. Det er også derfor du skal lytte til det, i stedet for at kæmpe det imod. 

Surprising facts about 'Forrest Gump' | Living101
Blev simpelthen så fortryllet af Forrest Gump sidst jeg genså den. En mand der lader livet vise ham vejen. En mand der flyder med sine indre strøm og kommer på en fantastisk rejse igennem livet. Livet arbejder for ham og ikke imod.

Første gang jeg hørte Tony Robbins sige det, var lang tid før jeg selv havde taget fuldt ansvar for mit eget liv. Jeg levede det liv der blev ‘forventet’ af mig og jeg forstod ikke helt hvad han mente med det.

På det tidspunkt føltes det for mig som om at livet var imod mig og jeg skulle kæmpe for min plads. Men jo mere jeg gav slip, jo mere jeg kom i kontakt med mig selv og jo mere jeg begyndte at følge mit indre kald, blev jeg bevidst om at livet arbejder for mig og ikke mod mig. 

Det er som om at mit liv begynder at smelte sammen. Min interesse er mit arbejde, mine venner er forbundet til min interesse. Mine oplevelser sker gennem min interesse. De ting og mennesker jeg tiltrækker sker igennem min interesse og mit formål. 

Lige pludselig begynder livet at give mening. Livet begynder at hænge sammen og det føles som om at livet arbejder for mig. 

Før skulle spille en rolle for at få et job. Spille en rolle overfor kvinderne og overfor vennerne, for at sikre mig at jeg passede ind og var ‘likeable’.

Det var som om at jeg altid skulle taktisk overveje hvad folk ville have for at de kunne lide mig. Men eftersom jeg har givet slip, turde at være mig selv og mere ligeglad – har tingene begyndt at klare sig selv. Og livet har spillet mig en masse gode kort, som jeg ikke fik før.

Og det er på den måde at livet arbejder for en og ikke imod en. For livet har hele tiden prøvet at fortælle mig at jeg skulle gå en anden vej. Livet har prøvet at snakke til mig igennem mine følelser. Gennem en indre stemme i mig. Livet har sagt at der var noget galt. Der manglede noget. 

Ja det tog mig mange, mange, mange år at opdage. For jeg lyttede ikke til det. Men fordi livet forstås baglæns, kan jeg nu se alle de ting livet har prøvet at fortælle mig – uden at jeg var lydhør overfor det.

Og nu hvor jeg er kommet i kontakt med det livet vil med mig, det jeg er skabt til, min passion, min interesse, mit formål, begynder alle tingene at smelte sammen. Og jo mere jeg udlever mit formål, jo mere begynder alting at blomstre op omkring mig. Det er organisk og nærmest en domino effekt. En opadgående spiral. 

Jo mere jeg har taget mit indre kald alvorligt, jo bedre er mine relationer blevet. Jo mere er jeg blevet forbundet til min familie, mine venner og samarbejdspartnere. De arbejdsopgaver jeg foretager mig, er også i stor kontakt med min essens. Det betyder jeg ligefrem har svært ved at lade dem være. Fordi jeg elsker dem og jeg nyder dem

Jeg kan mærke at livet begynder at arbejde for mig. Jeg flyder i høj grad med strømmen, frem for imod den. Og når jeg gør det, er der endeløs energi. 

Lige nu sidder jeg her og skriver en morgen, hvor jeg kunne have haft sovet længe. Men så skørt som det nu lyder, sidder jeg og skriver. Fordi jeg holder af det. Fordi jeg er god til det og fordi jeg ikke kan lade være. Det er en endeløs energi, jeg ikke kan styre. En energi som er i kontakt med noget større. Tingene flyver bare ud af mig, uden at jeg egentlig behøver at gøre så meget. 

Jeg behøver ikke at tænke. Tværtimod er kunsten netop ikke at tænke, for at lade den frit flydende energi strømme lige igennem mig. Og det har jeg givet den lov til. Den har skrevet denne her artikel på ingen tid. Da jeg satte mig ned vidste jeg ikke engang hvad jeg skulle skrive om. Men jeg skrev bare. Ligesom med tågen. Og jo mere jeg gik ind i den og jo mere jeg skrev, jo mere blev det lige pludselig klart for mig hvad jeg skulle skrive om. Nemlig drømme, passion, formål og hvordan livet arbejder for én, når man har valgt det rette spor. 

Nu har min indre strøm skrevet en hel artikel. En artikel som jeg har lært meget af. Lært meget af, fordi den åbner op for alt det der er inde i mig. En artikel som ikke bare giver mig noget, men også en artikel jeg kan dele med jer. 

En artikel som forhåbentligt kan få lov til at inspirere noget inde i dig.

Husk at drøm stort. Husk at give slip. Både når du drømmer, men også når du lever. Livet viser dig vejen, hvis du blot tør lytte til det.

Og vejen mod drømmene er et skridt ad gangen igennem tågen. 

Livet forstås baglæns, men leves forlæns. 

Enten vinder du, ellers lærer du 

og husk på at livet arbejder for dig og ikke imod dig.

Hvad drømmer du om?
– Simon Woetmann

Læs mere om min coaching her