Små lørdags-skriv: Gå med følelsen

En ting jeg har lært og en ting jeg skal blive endnu bedre til – er at gå med følelsen. Oftest så går vi igennem dagen med en masse ting vi gerne vil nå og en masse ting vi gerne vil gøre. Men oftest når vi gerne vil nå – og gøre – en masse ting, bliver vi resultatorienteret og vi glemmer os selv. Vi kan blive overvældet og det kan føles som at det hele bliver for meget. Måske kan det også føles som om at du aldrig kan slappe af og at der hele tiden er noget at se til. Måske kan det føles som om at du ikke rigtig er til stede, når du har mange ting at se til.

Men hvad med at sætte intentionen for hvad du gerne vil føle, frem for alt det du gerne vil nå? Forstået på den måde, at det er fint at du har en masse ting at se til – men hvad vil du gerne føle mens du laver de ting? Hvordan vil du gerne have det mens du sidder på kontoret eller arbejdet? Vil du lade dig påvirke af ydre omstændighed og pludselige opgaver der kommer ind fra højre og venstre, eller vil du være fast besluttet på at opretholde en bestemt tilstand? Det kunne være at du gerne ville opretholde en ro i løbet af dagen.

Grunden til at jeg skriver det her, er at hvis du har fokus på tilstanden og det er dit ’commitment’ i løbet af dagen – jamen ved du hvad, så er det også det der vil ske. For hvis du flytter dit fokus fra alt det du skal nå, til et fokus hen imod hvad du gerne vil føle – er du mere i kontrol. Mere i kontrol over dig selv. Mere i kontrol over hvordan dagen skal føles inde i dig. Vi kan selv bestemme hvad vi gerne vil føle i løbet af dagen. Men vi glemmer det – og vi gør det ikke.

Lad os nu sige at du f.eks. gerne vil føle dig taknemmelig…

Prøv at føl dig taknemmelig – hvad er du taknemmelig for?

Kan du mærke at når det får dit fokus, er det også det du vil føle?

Jeg skriver dette, for at minde os allesammen om at følelserne faktisk kan blive skabt indefra. Jeg skriver dette for at minde os om at vi selv kan være i kontrol hvis vi ønsker det. Hvis du virkelig sætter dig for at være glad i morgen – så garanterer jeg dig for, at du vil blive det. Hvis hele din intention er at du skal være glad i morgen, jamen så vil du også give dig selv lidt bedre tid (når du får brug for det), du vil måske også finde lidt ro et sted (når du har brug for det), du vil måske også give de opgaver du laver en større omsorg (fordi du har brug for det) og fordi at du ved at det ikke gør dig glad at lave mange ting på en gang og at det ikke gør dig glad at bare skynde dig igennem alting.

Hvis du virkelig ønsker at være glad i morgen, så kan du blive det.
Men er du klar til at committe dig til at være glad i morgen? Klar til at comitte dig til at skabe følelsen indefra, og så faktisk gøre det? Eller vil du bare give op, og brokke dig over alle de omstændigheder du giver skylden for at du ikke kan få en god dag?

Uanset hvad – så god dag herfra

Simon Woetmann