Tør du være dig selv?

Tør du at være dig selv? Eller er du kun blot en del af dig selv?

Vi mennesker går utroligt meget op i hvad andre mennesker tænker. Vi pudser glansbilledet og stræber efter at være perfekte.

Perfekte så vi kan få det rigtige job, de rigtige venner og den rigtige partner. 

Men hvad koster det dig egentlig at rende rundt og lege perfekt hele tiden?

Hvis der er noget jeg som coach har bidt mærke i, så er det at vores ubevidste adfærd efter hele tiden at være perfekte, ødelægger vores egen trivsel.

Den stræben efter perfekthed og pligtopfyldelse gør at vi ikke trives. Det tærer på vores energi, overskud og glæde. 

Vi mister os selv til fordel for eksterne faktorer. Når vi har så meget fokus på at passe ind og se godt ud – glemmer vi os selv på vejen. Vi glemmer os selv til fordel for det glansbillede vi prøver at opretholde. 

Vi glemmer at være mennesker. Vi glemmer at være den vi er. Med alt det, det indebærer. Vores fejl, vores skavanker, vores usikkerheder og vores utilfredsheder. Og når vi ikke tør at vise dem frem til omverdenen – er der kun én det går ud over. Og det er os selv og vores egen trivsel.

Men vi laver ikke om på det, fordi vi er SÅ bange for at glansbilledet bare vil smuldre.

Men hvad hvis glansbilledet alligevel ikke er det du ønsker dig? 


Hvad hvis det liv du ønsker dig, faktisk er det liv hvor du kan være dig selv?
Det liv som er skabt, på baggrund af det menneske du nu engang er?

Husk på at verden arbejder for dig og ikke imod dig. Så hvis der er noget du mister i din rejse til at blive dig selv, er det blot et udtryk for at universet skaber plads til at noget nyt kan opstå.

Det rigtige job, de rigtige relationer og den rigtige partner. Hvis universet tager noget fra dig i din rejse til at blive dig selv, er det blot fordi at det ikke var forbundet til dit sande jeg i forvejen. 

“The goal of life is to make your heartbeat match the beat of the universe, to match your nature with Nature.” – Joseph Campbell 

Livet handler om at matche dit indre, med det ydre. Nu læste jeg en bog om ‘Self-actualization’ af Abraham Maslow forleden og han definerede det gode liv, som det liv, hvor din indre tilstand og din ydre tilstand smelter sammen. Det er i denne tilstand at vi virkelig vil få lov til at føle os fyldte og hele som mennesker. Fyldte med alt det vi har brug for og fyldte med alt det vi står for. 

Og det er lige netop det glansbilledet forhindrer. For jo mere du prøver at passe ind, som det ‘perfekte’ menneske (dikteret af samfundsnormer), jo større afstand skaber du til dig selv, dine ønsker og dit sande jeg. Og en større afstand til dig selv og dit sande jeg, vil blot resultere i en større mistrivsel inde i dig og en større mistillid til dig selv. For du tør ikke længere vise dig selv frem. Dit sande jeg. Og jo mere du gemmer det væk, jo mindre vil du føle dig oprigtigt forbundet til den verden der er omkring dig. Det resulterer i ensomhed, mistrivsel og tomhed. Foruden dit hele jeg, er der blot dit halve jeg. 

Og tro mig, det fylder dig ikke op…

Vær dig selv og slip dig selv fri.

Glansbilledet koster dig din forbundethed til den verden du nu engang lever i. Du giver afkald på dig selv, fordi du ikke stoler på at dit sande jeg, er godt nok. Det koster dig din glæde og din trivsel. Livet føles hårdt i glansbilledet. For det bliver endnu et hamsterhjul mod det perfekte. Endnu et hamsterhjul og en konstant indsats og stræben efter at blive godtaget, godkendt og accepteret af omgivelserne. 

Giv slip… Ellers vil du aldrig kunne være dig selv… Giv slip… Ellers vil du aldrig føle dig fuldstændigt forbundet… Og virkelig slappe af… I dig selv og dine omgivelser…

Hvis du tør at give slip og vise dig selv (med alle de facetter du nu engang indeholder), turde at tage konflikten, vise din vrede, din usikkerhed, din utilfredshed, din sårbarhed og hvad du nu end gemmer væk – først der vil du føle dig forbundet med verden. For så kan verden og universet få lov respondere til dit sande jeg. Få lov til at hjælpe dig og få lov til at respondere til den du er… Med alt det du ønsker og alt hvad du har af behov…  Job, venner, partner og familie….

Men det kræver at du sætter dig selv fri og viser verden hvem du er….

For hvis ikke verden ved hvem du er – hvordan skulle verden så vide hvad du virkelig har brug for?

God Søndag og god weekend 

– Simon Woetmann 
Læs mere om min coaching her